VARFÖR VÄLJA DECO-LISTER

LISTER FRÅN DECO SYSTEMS HAR EN RAD FÖRDELAR JÄMFÖRT MED TRÄLISTER OCH MDF.

Trälister har stor variation i själva träet och kvaliteten på dessa. Fukt i trä leder till krympning i fogar. Lång torktid och kvistlack krävs före installation, samt spackling av spikhål och reparation efteråt. Vid normal rörelse i huset kommer trälister också snabbt att spricka i övergången mellan tak och vägg. Detta kräver mycket efterarbete och resulterar i högre kostnader på kort- och lång sikt. Ju större listorna är, desto mer mottagliga är de för problem.
 
Du behöver inte oroa dig för allt detta med lister från Deco Systems.
 
Deco-lister ger stora fördelar då de tillverkas i nya, moderna och stabila material som håller 1. kvalitet hela vägen. Genom att limma fast listen i tak och vägg är det enkelt att ta bort ojämnheter, och listerna är tillräckligt flexibla för att absorbera rörelser i byggnaden. Du behöver inte heller oroa dig för kvistlack eller grundfärg eftersom listerna är redo att målas över så fort du hämtar dem i butiken. Listerna har mycket god vidhäftning och ingen fiberrörelse i materialen. Detta gör målningsprocessen till en lek och ger ett snyggt resultat som håller år efter år. Fasta längder gör transporten enkel och monteringen går också snabbare. Väljer du listverk i  Ssörre profiler, samt stuckaturlister, blir besparingarna ännu större.
 
Deco-listor ger dig stora besparingar oavsett om du skall sätta lister i ett helt bostadsprojekt eller en äldre anrik villa där det arkitektoniska står i fokus.

Upplev fördelarna med Deco listverk

Lätta material och fasta längder gör monteringen enkel. Listen limmas längs väggen och taket. Detta säkerställer en tät anslutning utan luftläckage.
Ingen avvikelser i materialet. Ger ett hållbart och snyggt resultat. Lätt att måla. Mycket god vidhäftning och färdigt primermaterial med hög densitet.
Mycket hög precision på alla profiler. Monteras enkelt och fogas med tillhörande lim.
Ingen putsning av spikhål eller kvistlack krävs. BREEAM Miljödokumentation.
Kapas med en vanlig såg utan flisning i fogar.

Listerna är förpackade i lådor för enkel transport och säker förvaring.

Visste du att
• Deco lister isolerer och besparar dig el
• Deco lister reducerar sprickor längs tak och vägg
• Deco lister tål fukt
• Deco lister är 100% återvinningsbara och ett bra val för miljön